Mitkä ovat parhaat paikat opiskella

Blogi

Syksy on tulossa ja se myös tarkoittaa koulujen alkamista. Monelle se myös tarkoitta uuden koulun aloittamista, kun uusi opiskelupaikka on saavutettu. Elämme siis jännittäviä aikoja, kun aloitetaan uusi askel elämässä. Joskus se tarkoittaa jopa kokonaan uuteen kaupunkiin muuttamista, jolloin saa aloittaa ihan uuden elämän aloittamista ja mikä olisikaan sen parempi tapa aloittaa syksy. Uuteen kaupunkiin muuttaessa on aina ikävää jättää vanhat ystävät, mutta samalla todella antoisaa tutustua täysin uusiin ihmisiin. Tällöin pääsee aloittamaan niin sanotusti täysin uuden elämän, uudella persoonallisuudella. Tämä tekeekin opiskelun aloittamisesta todella jännittävää ja mielenkiintoista. Ja plussana tähän on vielä, että pääsee vihdoinkin opiskelemaan haluamaansa alaa. Vaikka opiskelu onkin rankkaa ja opiskelijaelämä hieman haastavaa ja köyhää, on sitä silti mielenkiintoista tehdä, kun on päässyt haluamaansa kouluun. Ja koulun jälkeen sitten palkitaankin, kun pääsee työskentelemään itselleen mieluisassa ammatissa.

Mitkä ovat parhaat paikat opiskella
Mitkä ovat parhaat paikat opiskella

Toinen kysymys kuitenkin sitten on, että mihin kouluun kannattaisi lähteä opiskelemaan, jotta uramahdollisuudet olisivat mahdollisimman laajat. Tämä tietenkin riippuu paljon omista suunnitelmista ja alasta mitä haluaa lähteä opiskelemaan. Jos suunnitelmana on asua omassa kotikaupungissa ja päästä työskentelemään paikallisessa yrityksessä on varmasti täysin riittävää opiskella paikallisessa koulussa ja pääseehän paikallisesta koulustakin töihin muualle, jos suunnitelmat muuttuvat. Tällä ei tietenkään tarkoiteta sitä, että pienien kaupunkien koulut olisivat jotenkin huonompia. Usein pienemmissä kaupungeissa ei ole niin laajaa opiskelutarjontaa, että sillä pystyisi opiskelemaan sitä alaa mille itse haluaa. Tämä kuitenkin vaihtelee paljon ja usein isosta kaupungista taas muutetaan pieneen kaupunkiin helpomman opiskelupaikan takia. Pienten kaupungeiden kouluihin on huomattavasti helpompi päästä, kun suurten. Tämä johtuu täysin siitä, että pieniin kaupunkeihin on pienempi hakija määrä, jolloin on huomattavasti suuremmat mahdollisuudet päästä sisälle kouluun. On myös olemassa tiettyjä aloja, joissa nimenomaan arvostetaan tiettyjä kouluja. Osalla kouluista on kansallisesti ja kansainvälisesti hieman parempi maine kun toisilla, jonka takia taas tietyistä kouluista valmistuneet pääsevät helpommin parempiin töihin.

Mitkä sitten ovat nämä arvostetuimmat koulut?

Tämä tietenkin taas riippuu alasta, mutta esimerkiksi taide- tai media-alalle haluavat suosivat Aalto yliopistoa tai Metropolitan ammattikorkeakoulua. Näillä kahdella koululla on erittäin hyvä maine maailmanlaajuisesti. Metropolia kouluttaa esimerkiksi kulttuurituottajia, joilla on koulutuksensa ja koulunsa kontaktien takia paremmat mahdollisuudet työelämään. Aalto yliopisto on taas tunnettu maailman laajuisesti oikeastaan jokaisesta alastaan. Se on valittu Euroopan arvostetuimpien koulujen listalle, joten sieltä valmistuneilla on usein hyvät mahdollisuudet jatkossa. Tämä on tietenkin myös kiinni koulun kontakteista. Aalto yliopistolla on erittäin laaja ja laadukas kontaktilista, jolloin opettajat pystyvät suosittelemaan hyviä oppilaita hyviin töihin. Aalto yliopisto ja Metropolia ovat molemmat kansainvälisiä kouluja, joten usein näistä kouluista valmisteet saavat hyvät mahdollisuudet kansainvälisen uran kehittämiseen. Kun koulun maine on tunnettu kansainvälisesti, auttaa se samaan töitä ulkomailta.

Mitkä sitten ovat nämä arvostetuimmat koulut?
Mitkä sitten ovat nämä arvostetuimmat koulut?

Tietenkin jos on tähtäämässä kansainväliselle uralle, kannattaa myös tutkia mahdollisuudet opiskella ulkomailla. Lontoo on esimerkiksi yksi Euroopan suosituimmista opiskelukaupungeista ja siellä sijaitseekin Euroopan arvostetuimmat koulut. Taloudesta ja politiikasta kiinnostuneet voivat tähdätä opiskelemaan London School of Economics and Political Science, joka on erittäin arvostettu koulu myös maailmanlaajuisesti. Taiteesta kiinnostuneet taas pääsevät opiskelemaan Euroopan suurimpaan taideakatemiaan eli Goldsmith collegeen, joka antaa myös erittäin hyvät mahdollisuudet taidealalle. Tietenkin Englannissa sijaitsee myös Universaty of Oxford, jonne on todella kovat pääsyvaatimukset. Nämä pääsyvaatimukset kuitenkin taas takaavat erittäin menestyksekkään uran. Englannin lisäksi Euroopasta löytyy arvostettuja kouluja melkein joka maasta, joten Euroopan opiskelumahdollisuuksiin kannattaa tutustua.