Miten opiskella tehokkaasti

Blogi

Tehokas opiskelutapa on sellainen, jonka avulla voit oppia parantamaan kykyäsi muistaa lukemasi materiaalin. Näihin tapoihin kuuluu lähestyä oikean asenteen kanssa, joita ovat oikean ympäristön valitseminen, häiriötekijöiden minimointi, realistisen aikataulun asettaminen ja muistipelien käyttö muun muassa.

Miten opiskella tehokkaasti

Opiskelijana sinulla on monta asiaa meneillään elämässäsi, ja kaikkien kilpailevien asioiden takia sinun on joskus vaikea keskittyä opiskeluun. Jos haluat parempia arvosanoja, tarvitset tehokkaampia opiskelutapoja. Tehokas opiskelu ei tarkoita ahdistusta tai opiskelua pidempään, vaan se on opiskelua tehokkaammin ja älykkäämmin. Voit aloittaa älykkään opiskelu näiden kymmenen todistetun ja tehokkaan opintotavan avulla, joita esittelemme tässä artikkelissa.

1. Miten lähestyt asioita

Liian monet ihmiset tarkastelevat opiskelua välttämättömänä tehtävänä, ei nautintona tai mahdollisuutena oppia. Se on hieno, mutta tutkijat ovat havainneet, että miten lähestyt jotain asiaa merkitsee lähes yhtä paljon kuin mitä teet. Oikean ajattelutavan saavuttaminen on tärkeää, jotta voisimme oppia älykkäämmiksi.

Joskus et voi ”pakottaa” itseäsi olemaan oikeassa mielentilassa, ja juuri tällaisina aikoina sinun pitäisi yksinkertaisesti välttää opiskelua. Jos mieltäsi häiritsee tuleva peli tai päättänyt tärkeän projektin, opiskelu on vain turhauttavaa. Palaa takaisin opiskelun äärelle, kun tunnet, että pystyt siihen.

Tavoitteena on ajatella myönteisesti opiskellessasi ja muistuttaa itseäsi taidoistasi ja kyvyistäsi.

Vältä katastrofaalista ajattelua. Sen sijaan, että ajattelet: “Kaikki on sotkussa, minulla ei ole koskaan tarpeeksi aikaa opiskella tätä tenttiä varten”, katso asiaa näin, “Aloitan nyt, ja teen parhaani”.Vältä absoluuttista ajattelua. Sen sijaan, että ajattelin “aina sekaisin asioita”, objektiivisempi näkemys on, että “en tehnyt niin hyvin, mitä voin tehdä parantaakseni?”

Vältä itsesi vertaamista toisten kanssa, koska yleensä päädytte tuntuu huonosti itsestäsi. Taitosi ovat ainutlaatuisia.

2. Missä opiskelet on tärkeää

Monet ihmiset tekevät virheen opiskellessaan paikassa, joka ei todellakaan edistä keskittymistä. Paikka, jossa on paljon häiriötekijöitä, tekee huonon opiskelupaikan. Jos yrität esimerkiksi opiskella asunnossasi, saatat löytää tietokoneen, television tai kämppäkaverin mielenkiintoisemmaksi kuin lukumateriaali, jota yrität omaksua.

Kirjasto, nurkka opiskelija-loungessa tai lukusalissa tai hiljainen kahvila ovat hyviä paikkoja opiskella. Varmista, että valitset näissä paikoissa hiljaiset alueet, ei kovat, keskeiset kohtaamispaikat. Tutki useita paikkoja kampuksella ja off-kampuksella, älä vain valitse ensimmäinen, joka löytyy “tarpeeksi hyväksi” tarpeitasi ja tottumuksiasi varten. Ihanteellisen opiskelupaikan löytäminen on tärkeää, koska se on luotettava paikka seuraavien vuosien aikana.

3. Tuo kaikki tarvitsemasi, eikä mitään muuta ylimääräistä mukanasi

Kun löydät ihanteellisen paikan opiskella, älä ota mukaan mitään, mitä et tarvitse. Vaikka voi tuntua ihanteelliselta kirjoittaa muistikirjoja kannettavaan tietokoneeseen viittaamaan myöhemmin, tietokoneet ovat voimakas häiriötekijä monille ihmisille niiden monipuolisuuden vuoksi. Pelien pelaaminen, syötteiden tarkistaminen, tekstiviestit ja videoiden katselu ovat ihania häiriötekijöitä, joilla ei ole mitään tekemistä opiskelun kanssa. Joten kysy itseltäsi, tarvitsetko kannettavaa tietokonettasi muistiinpanojen tekemiseen, vai voitko tehdä saman vanhanaikaisen paperin ja kynän tai lyijykynän avulla. Pidä puhelimesi kukkarossasi tai repussa, jotta vältät häiriötekijöitä mahdollisimman paljon.

Älä unohda asioita, joita tarvitset. Mikään ei ole aikaa vievää ja tuhlaavaa kuin se, että sinun täytyy ajaa tai kävellä edestakaisin, koska unohdat tärkeän kirjan, paperin tai jonkin muun resurssin, jota tarvitset onnistuaksesi opiskeluissasi Jos opiskelet parhaiten suosikkimusiikkisi avulla, yritä rajoittaa vuorovaikutusta puhelimen kanssa, kun vaihdat musiikkikappaletta. Puhelimesi on yksi keskittymisen pahimmista vihollisista.

4. Käytä muistipelejä

Muistipelit ovat menetelmiä, joiden avulla voidaan muistaa tietoja käyttämällä yksinkertaisia ​​tavallisia sanoja. Useimmiten ihmiset yhdistävät sanoja yhteen, jotta ne muodostavat hölynpöly lauseen, joka on helppo muistaa. Jokaisen sanan ensimmäistä kirjainta voidaan sitten käyttää erottamaan jotain muuta – tietoa, jota yrität muistaa. Erityisen tehokkaita muistipelit ovat vieraan kielen opiskelussa – kuka sanoi, että uuden oppiminen on tylsää!

Käytä muistipelejä